Як правильно заряджати телефон, щоб не зіпсувати батарею: 6 важливих порад

Как правильно заряжать телефон, чтобы не испортить батарею: 6 важных советов

Щоб мобільний телефон прослужив довгі роки, доглядати за ним потрібно з першого дня покупки. Раніше ми розповідали, чим протирати екран смартфона без шкоди для покриття, а тепер поділимося порадами, як правильно заряджати телефон, щоб не зіпсувати батарею.

Знімайте із заряду відразу після набору 100%

Не тримайте пристрій надто довго після повної зарядки. Коли досягається граничний поріг, але струм продовжує надходити, телефон постійно підтримує рівень заряду 100% і виводить його зі стану спокою. Надалі це може призвести до швидкої втрати енергії. Щоб батарея прослужила довше, відключіть смартфон від мережі одразу після досягнення 100% заряду. Для більшості моделей достатньо трьох годин.

Не використовуйте дешеві аналоги для зарядки

Заряджайте свій телефон лише "рідною" зарядкою. Оригінальний блок не завжди йде в наборі з телефоном, тому при покупці гаджета важливо подбати і про правильний зарядний пристрій. Він має оптимальні налаштування для якісної підзарядки батареї, які не змінюють ємність.

Не допускайте перегрівання телефону

Не рекомендується ставити смартфон на зарядку на пекучому сонці або біля джерел високої температури. Також якщо ви користуєтеся занадто щільним чохлом, під час зарядки його краще зняти, оскільки під ним температура підвищується і акумулятор може перегрітися. Перегрів псує батарею і виводить телефон із ладу.

Не чекайте повної розрядки телефону

Багато хто робить помилку, коли доводять акумулятор до 0%. Під час автоматичного відключення відбувається збій роботи, заряд набирається повільно, оскільки потрібно багато енергії відновлення, скорочується загальний максимальний ресурс батареї. Фахівці рекомендують заряджати телефон, коли заряд впаде нижче за 25-30%.

Не використовуйте під час зарядки

Коли телефон увімкнений в мережу, користуватися ним не можна, оскільки це скорочує термін служби батареї. При використанні смартфона на зарядці відбувається природний розряд акумулятора, але в той же час він заряджається, нагрівається і батарея втрачає ємність.

Слідкуйте за температурою

Щоб батарея служила довше, важливо не допускати її переохолодження, особливо у зимовий період. Прийшовши додому з морозу, не підключайте телефон до зарядного пристрою відразу, а дочекайтеся, доки температура акумулятора стане не менше 15°С. Залиште гаджет у теплому приміщенні на 20 хвилин, а потім увімкніть у мережу.

https://apostrophe.ua/ua/article/lime/understand/2022-10-04/kak-pravilno-zaryajat-telefon-chtobyi-ne-isportit-batareyu-6-vajnyih-sovetov/48371

 

 

Новости Украины