Як захистити врожай у підвалі за допомогою горобини та папороті

Как защитить урожай в подвале с помощью рябины и папоротника

Перед тим, як закладати врожай на тривале зберігання, потрібно правильно підготувати погріб, прибрати зайву вологу. Підвищена вологість у підвалі призводить до швидкого псування продуктів та розвитку цвілі на стінах, полицях та стелі будівлі. theLime розповість, як зменшити вологість у погребі та захистити врожай за допомогою простих народних способів.

Як відомо, викопані овочі краще зберігати взимку у темному та прохолодному місці з гарною циркуляцією повітря. На балконі в морозну зиму коренеплоди швидко перемерзнуть, смак зіпсується, а після розморожування вони почнуть гнити.

Перед тим, як спустити в погреб картоплю, моркву та інші зимові овочі, потрібно забезпечити їм відповідні умови. Можна скористатися простими та доступними засобами, такими як горобина та папороть.

Як захистити врожай у підвалі за допомогою папороті

Зниженню вологості повітря у погребі сприяє папороть. Викладіть листя на підлогу, а потім засипте картоплю. Також папороть продовжить зберігання капусти. Покрийте листям дерев'яний піддон і викладіть головки білокачанної капусти.

Листя також стелять під буряки. Морква довше залишиться соковитою та не зіпсується, якщо її перекласти папороттю. Крім того, листя папороті допоможуть зберегти до наступного врожаю цибулю та часник. Для цього їх потрібно вплести в цибулеві та часникові вінки.

Знизити вологість у погребі допоможе горобина

Щоб картопля не гнила при зберіганні, корнеплоди перекладають листям горобини. Вони запобігають загниванню картоплі та підсушують її. При цьому бажано, щоб відсіки для зберігання овочів були не вищими за метр. Якщо вони глибші, то плоди швидше почнуть псуватись і не зможуть долежати до наступного врожаю.

https://apostrophe.ua/ua/article/lime/understand/2022-08-16/kak-zaschitit-urojay-v-podvale-s-pomoschyu-ryabinyi-i-paporotnika/47568

 

 

Новости Украины