Ішов шпалами, готував на багатті, спав у лісі: чернігівський мандрівник розповів про другу подорож Україною. ФОТО

Відомий мандрівник, письменник та журналіст з Чернігова Олександр Волощук завершив другий етап подорожі Україною: перетнув її із Заходу на Схід, подолавши пішки територію 14 областей, замість 12 запланованих.

Про це він повідав 12 жовтня, за 4 дні після повернення додому, в ефірі програми «ВеЧер» телеканалу «Новий Чернігів».

За словами Олександра Волощука, йому вдалося втілити давню мрію – завершити Український Хрест, перетнувши рідну країну на першому етапі із Півночі на Південь (торік) і на другому з Заходу на Схід.

«Цього разу багато чого було вперше: я пройшов пішки через Карпати, побачив подільські Товтри, побував на батьківщині Тараса Шевченка у Моринцях на Черкащині», — зазначив мандрівник.

Стартував він 2 серпня на Закарпатті, за 200 метрів від словацького кордону. Завершив піший тур 4 жовтня на Луганщині. Йшов автошляхами, шпалами залізниці і гірськими стежками. У Карпатах подолав 8 перевалів. При цьому зізнався, що після кавказьких гір карпатські для нього – «іграшкові». Аби не збитися з дороги, використовував навігатор і паперові мапи.

Ночував, здебільшого, у наметі в лісі. Готував на вогнищі. Сніданок мандрівника складався з чаю, печива або халви, обід – з рибних консервів з хлібом та овочів, вечеря – з каш з тушонкою та солодощів.

Одним із сувенірів, який Олександр Волощук привіз з мандрів Вінничиною, став коричневий камінчик – шматок застиглої магми. Його він підібрав на місці Іллінецької астроблеми, де 400 мільйонів років тому впав величезний метеорит. Свого часу там знайшли найбільший на планеті агат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ПОДОЛАВ 1801 КМ ЗА 50 ДНІВ: ЧЕРНІГІВСЬКИЙ МАНДРІВНИК ВОЛОЩУК ПОВЕРТАЄТЬСЯ З ПОДОРОЖІ УКРАЇНОЮ

Серед іншого мандрівник анонсував вихід у світ його нової книги «Парагвайське щастя». Історична праця про життя українців у Парагваї з`явиться друком у грудні.

Фото – зі сторінки Олександра Волощука у Facebook

Источник

Новости Украины