ISW: Путін зібрав Радбез після Брянської області, але озвучував лише соціальну рутину


ISW: Путін зібрав Радбез після Брянської області, але озвучував лише соціальну рутину

Володимир Путін (Фото: EPA)

Російський диктатор Володимир Путін зібрав Раду безпеки після зіткнень у Брянській області, але не згадував про інцидент, а зосередився на рутинних соціальних питаннях. Про це повідомили у зведенні Інституту вивчення війни (ISW).

Читайте нас в Telegram: тільки важливі та перевірені новини

Аналітики заявляють, що на засіданні Ради безпеки 3 березня Путін не згадував сутичок у Брянській області, а пропаганда Кремля стверджувала, що диктатор провів нараду для обговорення антитерористичних заходів безпеки після інциденту.

Одночасно у звіті Москви про нараду натомість було повторено низку рутинних тем для Кремля.

Путін використав промову, щоб намітити нові заходи підтримки російських солдатів, які воюють проти України, і оголосив, що всі сім’ї загиблих отримають страховку та одноразову допомогу у розмірі 7,4 млн рублів.

Також диктатор закликав до страхових та одноразових виплат пораненим.

ISW пише, що Путін продовжує використовувати публічні виступи для обіцянок соціальної підтримки окупантам, щоб придушити потенційне невдоволення всередині РФ і мотивувати тих, хто вже на війні.

  • 2 березня у російських пропагандистських ЗМІ поширили інформацію про нібито «прорив» української ДРГ у Брянській області. Повідомлення пропагандистів суперечили одне одному. 
  • «Русский добровольческий корпус» заявив: «Прямо зараз на всіх інтернет-ресурсах ви можете побачити новини про «українські ДРГ», які вбили дітей, взяли заручників, але водночас спішно пішли тощо. Все це брехня кремлівських пропагандистів. «Російський Добровольчий Корпус» прийшов до Брянської області, щоб показати співвітчизникам, що надія є, що вільні росіяни зі зброєю в руках можуть боротися з режимом».
  • У Генштабі ЗСУ заявили, що Україна не причетна до «атаки ДРГ» у Брянській області РФ, і це місцевий спротив.

Читайте також: Хто такі Російський добровольчий корпус: що відомо

Джерело

Новости Украины