Журналіст: Юрій Вітренко йде з посади голови Нафтогазу

Журналіст: Юрій Вітренко йде з посади голови Нафтогазу

Фото: facebook.com/YVitrenko

Юрій Вітренко залишає посаду голови «Нафтогазу». Вже відомо, що замість нього компанію очолить нинішній міністр громад та територій Олексій Чернишов, пише у своєму телеграм-каналі «Біла пляма» журналіст Юрій Дощатов.

— Кандидатуру Чернишова вже погоджено в ОП. Звільнення міністра Радою для призначення до НАК планується на третю декаду вересня, — написав Дощатов. 

За його словами, що Чернишова призначать головою «Нафтогазу» рішенням Кабміну на постійній основі (не в.о.).

— Тобто, все відбудеться без участі Наглядової ради (яка досі не призначена, хоча відібрана). Враховуючи діючі норми коруправління, призначення голови НАК має відбуватися Наглядовою радою. Поки її нема, функції НР виконує Кабмін, — наголосив журналіст.  

Він також повідомив, що у вівторок, 13-го вересня, Юрій Вітренко планує провести брифінг. Тема заходу поки що точно не відома.

Юрій Вітренко почав працювати з «Нафтогазом» у 2002 році. Тоді він погодився взяти участь у проекті з розробки стратегії НАК «Нафтогаз України» та проекті зі створення вертикально-інтегрованої нафтової компанії як помічник заступника голови правління. З того часу він співпрацював з компанією, обіймаючи різні посади.

Джерело

Новости Украины