«Карітас-Житомир» реєструє домогосподарства області на малий/середній ремонт житла

Благодійний Фонд «Карітас- Житомир» оголошує про початок реалізації проекту Карітас України «Ремонти домогосподарств у Дніпропетровській, Херсонській, Миколаївській, Запорізькій і Житомирській областях» у співпраці з Управлінням Верховного комісара ООН у справах біженців (УВКБ ООН).  

 Проект забезпечить малий/середній ремонт житла для осіб/домогосподарств у громадах Житомирської області: 

що постраждали від російської агресії, якщо житло було пошкоджено, але фактично ціле та придатне для проживання. Під малим/середнім ремонтом розуміються незначні пошкодження житла, до яких, зокрема, входять відновлення розбитих вікон і дверей, обвалення підвісної стелі, незначні пошкодження даху, незначний ремонт електрики та водопровідних труб всередині житла тощо. 

«Карітас України» та УВКБ ООН нададуть уразливим домогосподарствам, які мають незначні пошкодження внаслідок російського вторгнення грошову допомогу для ремонту будинків чи залучать до проведення ремонту будівельну компанію. Формат надання допомоги буде залежати від потреб домогосподарств, а також він може відрізнятися у різних територіальних громадах. Натомість соціальні працівники та інженери проекту сприятимуть домогосподарствам у ефективному проведенні ремонтів, у тому числі шляхом надання консультацій та технічних порад. 

 Грошову допомогу на малий ремонт отримають: 

1)Одинока матір/одинокий батько або опікун однієї дитини чи декількох дітей віком до 18 років; 

 2)Родина, у якій є вагітна жінка або мати з дитиною до 3-х років;  

3)Багатодітна родина (три чи більше неповнолітніх дітей  

4) Член родини має інвалідність або тяжке/хронічне захворювання  

5)Самотня людина похилого віку (60+) або домогосподарство, яке складається з одного-двох літніх людей, які не мають підтримки рідних. 

   Для участі у проєкті від потенційних учасників очікується надання наступних підтверджуючих документів:

             свідоцтво про право власності на квартиру, договір купівлі-продажу, дарування тощо.

Соціальні працівники Карітас будуть об’єктивно вивчати всі обставини і документи заявника/заявниці, керуючись метою їм допомогти. 

Звертаємо увагу, що подання заявки на отримання допомоги ще не гарантує отримання грошової допомоги.

Реєстрація потенційних бенефіціарів здійснюється  з 01.03.2023р за адресою  м. Житомир, вул. Сурина Гора, 32. Бенефіціари можуть залишати свої контакти для їх подальшого інформування про дати, час та місце реєстрації за телефоном 067-200-10-55, ел. пошта  [email protected]. Також можна подати заявку за QR-кодом. 

Джерело

Новости Украины