Київ. Уночі Росія вдарила ракетами Х-101 з Ту-95МС та Shahed-136. ППО збила понад 30 цілей


Київ. Уночі Росія вдарила ракетами Х-101 з Ту-95МС та Shahed-136. ППО збила понад 30 цілей

Київ (Фото: скриншот з відео)

Російські окупанти завдали чергового ракетного та дронового удару по Києву в ніч на 2 червня. Про це повідомили у Київській міській військовій адміністрації.

Читайте нас в Telegram: тільки важливі та перевірені новини

За словами начальника КМВА Сергія Попка, ворог влаштував шосту атаку за останні шість днів — після балістичних ракет учора росіяни одночасно запустили крилаті ракети та дрони-камікадзе.

Ракети типу Х-101/Х-555 запускали зі стратегічних бомбардувальників Ту-95МС із Каспійського моря, а також БПЛА Shahed-136 з різних напрямків.

Протиповітряна оборона знищила понад 30 цілей у повітряному просторі столиці, потерпілих немає.

У Дарницькому районі на проїжджій частині виявили уламки ракети зі слідами горіння — жертв та руйнувань немає. У Подільському районі через падіння уламків спалахнула трава, повідомив міський голова Віталій Кличко.

Чому Росія посилила ракетно-дронові обстріли у травні? Можлива відповідь – у розборі «Полювання на Patriot».

МО каже, що завдання росіян є також у тому, щоб максимально підірвати психологічну стійкість та єдність українців — два важливі чинники спротиву.

  • Вночі 29 травня 2023 року росіяни пустили по Україні до 40 ракет Х-101/Х-555 і 35 «шахедів», ударили по військовому об’єкту в Хмельницькій області: там виведено з ладу п’ять літальних апаратів. ЗСУ радять не драматизувати це влучення. Збито 36 із 40 ракет і 30 із 38 дронів.
  • Вдень 29 травня РФ повторно атакувала Київ: 11 із 11 «Іскандерів» збито.
  • Вночі 30 травня окупанти залетіли у Київ «шахедами», є жертва та руйнування у столиці й області. ППО знищила 29 дронів із 31.
  • Вночі 1 червня РФ знову вдарила по Києву «Іскандерами»: збиті всі 10 ракет.

Читайте також: Російська ракета вбила людей біля закритого укриття. Що сталося і як реагує влада

Джерело

Новости Украины