Кислиця заявив про «чорну п’ятницю» для Росії в ООН

Кислиця заявив про "чорну п'ятницю" для Росії в ООН

Фото: Пресс-служба президента Украины Росія «догралася» на Генасамблеї ООН

З 2005 року РФ щороку ставила на голосування маніпуляційну резолюцію щодо боротьби з неонацизмом у світі, зазначив Сергій Кислиця.

На Генасамблеї ООН Росію засудили до її резолюції про боротьбу з неонацизмом у світі – до неї внесли поправку про війну РФ проти України. А російський посол в ООН Василь Небензя проголосував за зміну резолюції. Про «епічне» голосування повідомив постпред України при ООН Сергій Кислиця напередодні увечері, 4 листопада.

За його словами, з 2005 року РФ щороку ставить на голосування маніпуляційну резолюцію щодо боротьби з неонацизмом у світі.

«Сьогодні догралася: до її резолюції ми вставили поправку: «РФ намагалася виправдати свою територіальну агресію проти України нібито знищенням неонацизму». Чорна п’ятниця РФ в ООН», – заявив Кислиця.

Він уточнив, що представник РФ Небензя проголосував в ООН за текст, який містить таке: «РФ намагалася виправдати свою територіальну агресію проти України нібито для знищення неонацизму; свідоме використання неонацизму для виправдання територіальної агресії серйозно підриває справжні спроби боротьби з неонацизмом».

Як відомо, російська влада та пропагандисти постійно і безпідставно звинувачують Україну в «неонацизмі». При цьому використовують фейкові звинувачення для виправдання широкомасштабного вторгнення на територію України.

Напередодні російський президент Володимир Путін вкотре заявив, що в Україні нібито «неонацистський режим», зіткнення Росії з яким «було неминучим».

Джерело

Новости Украины