Коли будуть місцеві вибори на Буковині: Верховна Рада планує ухвалити проєкт постанови

фото ілюстративне

Верховна Рада на позачерговому засіданні в понеділок, 13 липня, планує ухвалить проєкт постанови про призначення місцевих виборів 25 жовтня, а також розглянути законопроєкт щодо їх фінансового забезпечення.
Про це йдеться у порядку денному позачергового засідання, який оприлюднений на сайті Верховної Ради — пише Укрінформ.
Депутати планують ухвалити проєкт постанови №3809 «Про призначення чергових місцевих виборів у 2020 році (25 жовтня 2020 року)».
На порядку денному також – законопроєкт №3712 «Про внесення змін до додатків № 3 та № 6 до Закону України «Про Державний бюджет України на 2020 рік» щодо фінансового забезпечення проведення виборів». Документ передбачає виділення коштів з бюджету для забезпечення підготовки та проведення місцевих виборів та проміжних виборів народного депутата в одномандатному виборчому окрузі № 208 (Чернігівська область).
Серед іншого, до розгляду на позачерговому засіданні заплановано до розгляду законопроєкти №3598 «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо запровадження механізму надання державних гарантій на портфельній основі та врегулювання порядку сплати податкового боргу» та №3708 «Про внесення зміни до статті 29 Закону України «Про Державний бюджет України на 2020 рік» щодо терміну дії обмежень при нарахуванні заробітної плати».
У першому читанні депутати мають намір розглянути законопроєкт №3720 «Про внесення зміни до пункту 3 розділу II «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України «Про внесення змін до Регламенту Верховної Ради України щодо вдосконалення електронної форми документообігу у Верховній Раді України».
До розгляду також заплановано законопроєкт №3486 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо соціального захисту населення в період карантину, пов’язаного з запобіганням виникнення і поширення коронавірусної хвороби (COVID-19)».
У повторному першому читанні депутати розглянуть законопроєкт №3012-2 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо забезпечення права працівників державних сільськогосподарських підприємств, установ, організацій на одержання земельної частки (паю)».
У другому читанні парламентарії розглянуть законопроєкти №2458 «Про внесення змін до деяких законів України щодо врегулювання окремих питань у сфері надання житлово-комунальних послуг» та №3199 «Про внесення змін до Закону України «Про ринок електричної енергії».
Окрім того, на позачерговому засіданні депутати планують ухвалити проєкт постанови №3815 «Про призначення у 2020 році іменних стипендій Верховної Ради України для молодих учених – докторів наук» та законопроєкт №3719 «Про внесення змін до п. 3 розділу Х «Перехідні та прикінцеві положення» Закону України «Про повну загальну середню освіту» щодо розширення можливостей для трансформації освітньої мережі».
Нагадаємо, раніше ми писали про те, що у Чернівцях планують побудувати сучасний сміттєпереробний завод. Прочитати про це можна ТУТ.

Источник

Новости Украины