Колишнього директора заводу Мотор Січ Богуслаєва позбавили звання почесного громадянина Запоріжжя


Колишнього директора заводу Мотор Січ Богуслаєва позбавили звання почесного громадянина Запоріжжя

В’ячеслав Богуслаєв (Скриншот відео)

Ексдиректора та співвласника авіамоторобудівного підприємства Мотор Січ В’ячеслава Богуслаєва позбавлено звання почесного громадянина Запоріжжя. Про це повідомляється на сайті міськради Запоріжжя.

Читайте нас у Telegram: тільки важливі та перевірені новини

Як зазначається, рішення про позбавлення Богуслаєва звання «Почесний громадянин Запоріжжя» ухвалили депутати Запорізької міської ради.

«Людина, яка співпрацювала з росіянами, не може бути почесним мешканцем знаменитого козацького міста», – заявив секретар міськради Анатолій Куртєв.

Рішення було ухвалено на сесії міськради.

Читайте також: «Народ чекав на визволителів». Схеми опублікували записи дзвінків Богуслаєва до Росії – відео

  • У 2019 році вийшли розслідування, що Мотор Січ, всупереч забороні на експорт військової техніки в РФ, продовжувала постачати деталі для двигунів до вертольотів ЗС РФ. За новими даними, їх постачали РФ навіть після повномасштабного вторгнення, крім того Богуслаєв наказав зняти лопаті з гелікоптерів, до яких він мав доступ, щоб вони не дісталися українським військовим.
  • 22 жовтня 2022 року СБУ затримала Богуслаєва та одного зі співробітників авіапідприємства, оголосивши їм про підозри, зокрема у держзраді.
  • 24 жовтня Богуслаєва заарештували без права на заставу.
  • Також у Богуслаєва знайшли нерухомість у Москві.
  • У лютому 2023 року Богуслаєв отримав нову підозру – у сприянні терористичній діяльності через роботу філії в Сніжному в умовах окупації.

Читайте також: Герой України чи Росії? Що очікує на Мотор Січ через підозру Богуслаєва у держзраді

Джерело

Новости Украины