Комітет Конгресу США викликав Трампа на 14 листопада для надання показань про штурм Капітолія


Комітет Конгресу США викликав Трампа на 14 листопада для надання показань про штурм Капітолія

Дональд Трамп (Фото — EPA)

Комітет Конгресу США, який розслідує штурм Капітолія 6 січня 2021 року, направив 45-му президенту Дональду Трампу повістку з вимогою надати Комітету показання та надати йому документи. Про це повідомляє Reuters.

Читайте нас у Telegram: тільки важливі та перевірені новини

Комітет повідомив, що направив Трампу повістку з вимогою надати документи до 4 листопада і з’явитися для надання показань орієнтовно з 14 листопада.

Показання Комітету даються під присягою та юридично рівноцінні показанням у суді. Вони часто робляться за зачиненими дверима, але записуються на відео і можуть бути оприлюднені як частина підсумкового звіту Комітету.

У листі, надісланому Комітетом Трампу, сказано, що вже зібрано «незаперечні докази, зокрема від десятків ваших колишніх призначенців і співробітників, що ви особисто організували та керували багатокомпонентною спробою скасувати результати президентських виборів 2020 року та перешкодити мирній передачі влади».

  • 6 січня 2021 року прихильники Трампа, які зібралися біля Капітолія, де йшов підрахунок голосів виборців на виборах президента, зламали загороджувальні бар’єри та вдерлися до будівлі.
  • 10 січня учасників штурму Капітолія заарештували, звинувативши у насильницькому проникненні та хуліганстві.
  • 18 листопада прихильник теорії змови QAnon Джейкоб Ченслі, відомий як «Шаман» QAnon, отримав понад три роки в’язниці за участь у штурмі Капітолія.
  • 29 червня 2022 року колишня помічниця голови адміністрації Білого дому Кессіді Гатчінсон на слуханнях Комітету показала, що Трамп 6 січня 2021 року хотів особисто брати участь у штурмі Капітолія разом зі своїми прихильниками.

Джерело

Новости Украины