Компанія Ford передала півсотні пікапів Ranger на потреби України

Ford Motor Company передала 50 пікапів Ranger на підтримку українського народу. Автомобілі вже прибули зі збирального заводу та готуються до роботи.

Компанія Ford передала півсотні пікапів Ranger на потреби України

28 квітня генеральний директор Ford Motor Company Джим Фарлі оголосив у Twitter, що «Блакитний Овал» передасть п’ятдесят пікапів Ford Ranger щоб підтримати Україну. У твіті він заявив, що Ford співпрацює в цьому проекті з логістичною компанією Maersk, і пікапи «вже прибули та приводяться в роботу».

В повідомленні не уточнюється, для яких саме потреб будуть задіяні вказані Ford Ranger. Очевидно, що це не військові машини, але вони також можуть бути вкрай корисними в гуманітарних цілях. Зокрема, для доставки їжі та інших припасів в населені пункти, що постраждали від російського вторгнення. 

Директор з комунікацій Ford North America пояснив в коментарі виданню Ford Trucks Enthusiasts, що подаровані «Рейнджери» були побудовані на заводі Ford у Сільвертоні в Південній Африці. Це той самий завод, де виготовляють усі європейські «Рейнджери». 

Ford Ranger є найбільш популярною лінійкою пікапів у Європі. «Рейнджер» наступного покоління буде доступний для європейських клієнтів на початку 2023 року.

Компанія Ford передала півсотні пікапів Ranger на потреби України

Ілюстративне зображення Ford Ranger з подвійною кабіною. Довжина складає 5 282 мм, загальне корисне навантаження — до 1 070 кг. Двигун — турбодизель 2.0 EcoBlue на 130 чи 170 к.с. Має систему повного приводу та 6-ступеневу «механіку».

Раніше про допомогу Україні повідомив концерн General Motors, який передав Міністерству інфраструктури України півсотні позашляховиків Chevrolet Tahoe. Ці машини мають використовуватися для транспортування цивільних осіб із зон активних бойових дій та для інших цілей гуманітарної допомоги.

Источник

Новости Украины