Конгрес США підтримав виділення Україні допомоги у 12 мільярдів доларів

Конгрес США підтримав виділення Україні допомоги у 12 мільярдів доларів

Фото: delo.ua

Палата представників Сполучених Штатів схвалила законопроект, який передбачає надання Україні додаткового пакету допомоги у розмірі 12,3 мільярда доларів. Про це пише «The New York Times «.

Як зазначено у повідомленні, «За» проголосували 230 членів Палати представників, серед яких – 10 республіканців. «Проти» проголосував 201 американський конгресмен – усі голоси були від членів Республіканської партії.

За даними видання, законопроект був ухвалений Конгресом менш ніж за півдоби до кінцевого терміну, коли США закінчується фінансовий рік. За відсутності схваленого фінансування оголошується шатдаун, який вимушено зупиняє роботу держустанов. Передбачається, що документ буде підписано протягом найближчої доби, після чого він набуде чинності.

Йдеться про законопроект, згідно з яким Україні буде виділено 12,3 мільярда доларів для допомоги у боротьбі з російським наступом. 3 мільярди доларів передбачено для надання військової допомоги — навчання військових, постачання озброєння та логістика. Ще 1,5 мільярда доларів буде виділено на поповнення запасів американського обладнання, яке нададуть Україні або країнам, які надали підтримку. Також 2,8 мільярда доларів призначено для військової, розвідувальної та іншої оборонної підтримки.

Джерело

Новости Украины