Країни G7 анонсували нові санкції проти РФ у відповідь на «референдуми»

Країни G7 анонсували нові санкції проти РФ у відповідь на "референдуми"

Фото: medium.com

Після оголошення Росією про проведення так званих «референдумів» на тимчасово окупованих територіях України лідери країн «Великої сімки» (G7) випустили спільну заяву. Країни засуджують дії Кремля та заявили про готовність запровадити нові санкції. Текст заяви опубліковано на сайті Федерального уряду Німеччини.

– Ми, лідери Великої сімки» (G7), рішуче засуджуємо фіктивні референдуми, які Росія намагається використати для створення фальшивого приводу для зміни статусу суверенної території України, яка є об’єктом російської агресії, – зазначено у заяві.

Як зазначено в повідомленні, призначені Росією «референдуми» не мають юридичної сили або легітимності і країни «Великої сімки» ніколи їх не визнають.

— Ці референдуми на територіях, що примусово перейшли під тимчасовий контроль Росії, аж ніяк не є легітимним волевиявленням українського народу, який послідовно чинив опір спробам Росії змінити кордони силою. Ми ніколи не визнаємо ці референдуми, які виглядають як крок до російської анексії, і ми ніколи не визнаємо імовірну анексію, якщо вона відбудеться, — наголошують лідери держав.

У заяві зазначено, що лідери G7 шкодують з приводу умисних ескалаційних кроків Росії, які включають часткову мобілізацію та безвідповідальну ядерну риторику. Країни готові й надалі застосовувати обмежувальні заходи проти росіян.

– Ми готові застосовувати подальші економічні заходи щодо Росії, а також проти фізичних та юридичних осіб у цій країні та за її межами, які надають політичну чи економічну підтримку незаконним спробам Росії змінити статус території України, – йдеться у повідомленні.

Також лідери «Великої сімки» заявили про готовність продовжувати надавати фінансову, гуманітарну, військову, дипломатичну та юридичну підтримку України та просувати зусилля щодо відновлення нашої країни.

Джерело

Новости Украины