Країни G7 закликали Лукашенка не втягувати Білорусь у війну РФ: будуть «величезні додаткові витрати»


Країни G7 закликали Лукашенка не втягувати Білорусь у війну РФ: будуть "величезні додаткові витрати"

Олександр Лукашенко (Фото: EPA)

Якщо режим диктатора Олександра Лукашенка безпосередньо втягне Білорусь у війну Росії проти України, G7 накладе на режим «величезні додаткові витрати». Про це йдеться у заяві міністрів закордонних справ країн-членів G7, прийнятій сьогодні у німецькому Мюнстері.

Читайте нас в Telegram: тільки важливі та перевірені новини

G7 повторила свій заклик до влади Білорусі припинити сприяти веденню агресивної війни Росії проти України, включно з дозволом збройним силам РФ використовувати територію Білорусі для запуску ракет по Україні.

«Якщо білоруська влада більш безпосередньо втягне Білорусь у війну Росії, G7 накладе на режим величезні додаткові витрати», – йдеться у заяві.

  • У Генштабі повідомили, що загроза відновлення наступу армії РФ на північному фронті зростає, і цього разу напрямок наступу може бути змінено. У британській розвідці тим часом вважають, що Лукашенко просто відволікає ЗСУ.
  • За даними Генштабу, у Пінському та Столінському районах Білорусі місцеві спецслужби заборонили вести будь-яку відеозйомку, включно з використанням автомобільних відеореєстраторів.
  • 29 жовтня начальник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов заявив, що військове угруповання в Білорусі поки не має вигляду ударного, але ситуація може швидко змінитися після того, як ЗСУ деокупують Херсон.
  • За оцінкою Генштабу, на формування ударних підрозділів на території Білорусі для спроби нового наступу російським окупантам знадобиться два-три місяці. 

Джерело

Новости Украины