Криза Карабаху. Сепаратисти створюють штучний голод, щоб звинуватити Азербайджан у агресії

Криза Карабаху. Сепаратисти створюють штучний голод, щоб звинуватити Азербайджан у агресії

12 грудня азербайджанські еко-активісти розпочали безстрокову акцію протесту поблизу азербайджанського міста Шуша, через яке проходить автомагістраль до Вірменії з міста Ханкенді. Ця територія заселена карабахськими вірменами. Азербайджанці протестують проти експлуатації золотих родовищ на своїй території. Цю акцію протесту нині намагаються використати для створення штучної гуманітарної кризи  в регіоні. Сепаратисти хочуть звинуватити азербайджанців у нестачі продовольства та гуманітарних товарів.

Ця територія перебуває нині під контролем військового контингенту РФ. Проводячи мітинги, азербайджанські активісти тримаються в межах закону і не перешкоджають проїзду цивільного та гуманітарного автотранспорту. Однак керівництво сепаратистів у Карабаху штучно створює дефіцит продовольства з метою зробити видимість «гуманітарної катастрофи» і звинуватити в цьому Азербайджан, пише 5 канал.

Криза Карабаху. Сепаратисти створюють штучний голод, щоб звинуватити Азербайджан у агресії

Криза Карабаху. Сепаратисти створюють штучний голод, щоб звинуватити Азербайджан у агресії фото 1

20 грудня ставленик Кремля, який керує сепаратистським анклавом, Варданян заявив в інтерв’ю Rusarminfo: «Чим гіршим буде наше становище, тим краще будуть чути наші вимоги і голос у світі». Під цим гаслом Варданян задіює адміністративний ресурс, щоб залучити карабахських вірмен, навіть дітей, до участі в антиазербайджанських демонстраціях.

Навіть дружина прем’єра Вірменії була обурена тим, що «влада» сепаратистського анклаву, яку очолює Варданян, використовує дітей у своїх політичних цілях. За її повідомленням, цю несанкціоновану та незаконну акцію було припинено.

Місцеві ЗМІ повідомляють, що сепаратисти роблять все можливе, щоб створити інформаційний шум навколо азербайджанської акції. Вони використовують адмінресурс і спецтранспортом привозять людей на акції протесту проти азербайджанських екоактивістів.

Варто нагадати, що головний пропагандистський месседж прокремлівських сепаратистів, який останнім часом активно поширювався у світових ЗМІ, полягає у тому, щоб викривити реальну картину конфлікту і створити для Вірменії імідж жертви, ототожнивши її з Україною.

Однак реальний ворог у України та Азербайджану спільний — і це Кремль. Саме Москва підігріває конфлікт на Південному Кавказі з метою відтягнути з України військову підтримку на бік Вірменії й посилити власні позиції у війні проти України.

Власне і ідеї сепаратистів Карабаху та Донбасу абсолютно тотожні. Недарма ж “голова” прокремлівського анклаву Арутюнян визнав незалежність “ЛДНР” та зробив заяву про загальний політичний фронт для обох сепаратистських режимів.

Джерело

Новости Украины