Кулеба чекає від Росії вибачення на колінах: Тільки тоді буде остаточна перемога України


Кулеба чекає від Росії вибачення на колінах: Тільки тоді буде остаточна перемога України

Фото: EPA

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що перемога України у війні з Росією має означати повернення усіх окупованих територій, включно з Кримом. А остаточна перемога відбудеться тоді, коли лідер Росії – не обов’язково Путін – приїде до України, стане на коліно і попросить вибачення в українського народу, сказав він в інтерв’ю Радіо Свобода.

Читайте нас в Telegram: тільки важливі та перевірені новини

Міністр заявив, що Україна не погодиться на будь-які територіальні поступки в обмін на мир, тому що навіть «повернення на позиції 24 лютого – це продовження тортур, в яких жила Україна з 2014 до 2022 років».

Війна закінчиться тоді, коли Україна повністю відновить територіальну цілісність – військовим або дипломатичним шляхом, сказав Кулеба.

«Потім настане друга фаза війни – це буде притягнення винних у воєнних злочинах, у геноциді, у злочинах проти людяності, злочині агресії до відповідальності і виплата компенсацій. А потім настане третя фаза – покаяння російського народу, російської еліти», – вважає міністр.

Він додав, що тільки на цій стадії перемога Україна буде остаточною.

«Настане день, коли якийсь лідер Росії, хто б це не був, приїде до України, стане на коліно перед пам’ятником жертвам російської агресії, буде дуже довго стояти на колінах і вибачатиметься перед українським народом за все зло заподіяне нам. І коли це відбудеться, це буде остаточна перемога України», – сказав Кулеба.

  • 29 серпня президент Володимир Зеленський заявив, що Україна гнатиме російських окупантів до самого кордону.

Джерело

Новости Украины