Кулеба: Для нас загадка, чому Німеччина не дає Україні танки Leopard


Кулеба: Для нас загадка, чому Німеччина не дає Україні танки Leopard

Leopard-2A4-Tank-1

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба не розуміє, чому Німеччина не може передати Україні танки Leopard, якщо уже передала самохідні гаубиці. Про це він сказав у інтерв’ю Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Читайте нас в Telegram: тільки важливі та перевірені новини

«Для нас загадка: ми просимо танки Leopard чи БМП Marder, а Німеччина передає бронеавтомобілі Dingo. Це також потрібно, і ми вдячні за це. Але це не те, що нам найпотрібніше в бою. У чому проблема?» – сказав Кулеба.

Він додав, що у нього складається враження, що уряд Німеччини вперся в якусь «стіну» з цими танками. Кулеба сподівається, що канцлер Олаф Шольц зможе її знести.

«Навіть якщо солдатам знадобиться більше часу на те, щоб опанувати «Леопарди», ці танки знадобляться і через два-три місяці. Рішення потрібно ухвалити зараз», – сказав Кулеба.

Він додав, що швидкість українського контрнаступу залежить виключно від постачання озброєння від західних партнерів.

  • Ще 25 липня в комітеті Бундестагу з оборони запропонували уряду Німеччини передати ЗСУ Leopard, але цього досі не сталося
  • 12 вересня канцлер ФРН Олаф Шольц, відповівідаючи на запитання про передачу ЗСУ танків, сказав, що Німеччина не хоче бути єдиною країною, яка зробить це.
  • Співголова Соціал-демократичної партії Німеччини Ларс Клінгбейль пізніше додав, що Німеччина не хоче постачати Україні танки, бо підготовка екіпажів для роботи з ними займе забагато часу.

Читайте також: «Повна нісенітниця», що українцям потрібно довго вчитися на Leopard – ексгенерал бундесверу

Джерело

Новости Украины