Кулеба про зустріч у Львові: Ніхто нас не схиляв до поступок на користь Росії, «зради» немає


Кулеба про зустріч у Львові: Ніхто нас не схиляв до поступок на користь Росії, "зради" немає

Дмитрий Кулеба (фото — ЕРА)

Під час зустрічі у Львові президента Володимира Зеленського з турецьким лідером Реджепом Ердоганом та генсеком ООН Антоніу Гутеррішем Україну ніхто не схиляв до поступок на користь Росії. Про це за підсумками саміту заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

Читайте нас у Telegram: тільки важливі та перевірені новини

«Ніхто нас не схиляв до жодних поступок на користь Росії. Якщо знову полетить якась «зрада» по соцмережах, то відразу хочу сказати, що такого не було», – заявив Кулеба.

Глава МЗС зазначив, що і Ердоган, і Гуттеріш підходять до питань «не поверхнево – дійсно щиро співпереживають і хочуть вирішувати проблеми».

«Підозрюю, що до закінчення цієї війни від скоординованості та рішень цієї трійки залежатиме вирішення багатьох проблем дипломатичним шляхом. Між ними є взаєморозуміння – це головне. Президент і генсек ООН скоординували не просто позиції, а й свої дії з ключових питань: зерновий коридор, Запорізька АЕС та звільнення наших полонених», – сказав Кулеба.

Він наголосив, що учасники зустрічі «не просто поговорили, а домовилися, хто і що далі робить». За його словами, розмова Зеленського та Ердогана тривала набагато довше, ніж передбачалася.

  • Сьогодні у Львові Зеленський провів переговори з Ердоганом та Гутеррішем. Президент України закликав генсека ООН забезпечити безпеку Запорізької АЕС, її демілітаризацію та виведення звідти російських військ.
  • Зеленський та Ердоган обговорили крадіжку Росією українського зерна – обидва лідери підкреслили, що торгівля краденим неприпустима.
  • Підписано меморандум про взаєморозуміння щодо відновлення інфраструктури, який передбачає участь турецької сторони у повоєнному відновленні України.

Читайте також: ООН створює місію з розслідування теракту в Оленівці. Її очолить бразильський генерал

Джерело

Новости Украины