Кулеба: Україні допомагають усі країни ЄС, крім Австрії та Угорщини

Кулеба: Україні допомагають усі країни ЄС, крім Австрії та Угорщини

Фото: facebook.com/dmytro.kuleba

З країн Європейського Союзу надавати допомогу Україні відмовилися лише дві держави – Австрія та Угорщина. Про це повідомив в ефірі всеукраїнського телемарафону міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

— За винятком Угорщини та Австрії, як нейтральних країн, зараз для жодної країни Європи постачання зброї в Україну не є табу, хоча були такі. Тому питання не в тому, що вони проти, питання в тому, що коли вони за – у практичній площині з’являється багато різних речей, аргументів та дискусій, – заявив Кулеба.

Як зазначив міністр, політичні дискусії західних країн щодо видів зброї та термінів постачання обходяться Україні щоденними втратами. Також глава МЗС звернув увагу, що Швеція, Фінляндія, Нідерланди та Німеччина вперше постачають зброю до зон конфлікту, чого раніше ніколи не робили.

У середині липня заступник міністра закордонних справ Угорщини Левенте Мадяр відвідав Львів. Там він заявив, що Будапешт не постачатиме нашій країні зброю, але дозволить транзит допомоги, яку надають інші країни, у тому числі — військовій.

Джерело

Новости Украины