Кулебу у Брюсселі «запевнили», що питання F-16 для ЗСУ буде порушено у певних країнах НАТО


Кулебу у Брюсселі "запевнили", що питання F-16 для ЗСУ буде порушено у певних країнах НАТО

Дмитро Кулеба (Фото: ЕРА)

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба отримав «запевнення» від деяких країн-членів НАТО, що у їхніх столицях буде обговорено питання передання Україні винищувачів F-16, але жодних рішень щодо цього поки немає. Про це він сказав на брифінгу за підсумками засідання комісії Україна – НАТО.

Читайте нас в Telegram: тільки важливі та перевірені новини

Кулебу запитали, чи обговорювалось передання Україні винищувачів F-16 і чи є якась динаміка у цьому питанні.

«F-16 я обговорював на деяких двосторонніх зустрічах у Брюсселі. Обговорювання складалося з двох блоків. Перший – ми розвіяли деякі аргументи тих, хто каже, що надання Україні західних літаків – це занадто довго, занадто складно і майже неможливо з практичного погляду», – сказав Кулеба.

По-друге, наголосив міністр, рішень немає, але він отримав сьогодні «запевнення», що з урахуванням наданої ним інформації про «набагато вищу готовність» України керувати цими літаками, ніж «дехто вважає», це питання буде обговорено у певних столицях з політичним керівництвом цих держав.

«Я ще раз кажу: це буде, просто це займе час. Але воно туди прийде природнім шляхом завдяки нашим спільним зусиллям», – додав Кулеба.

  • Сьогодні речник Повітряних сил Юрій Ігнат закликав медіа припинити спекулювати на новинах щодо передання Польщею та Словаччиною бойових літаків МіГ-29 Україні. Він закликав не робити з цього «перемогу», адже для здобуття переваги у повітрі Україні потрібні сучасні багатоцільові літаки із широким спектром озброєння.

Читайте також: У Міноборони та Повітряних силах ЗСУ пояснили, навіщо Україні сучасні винищувачі

Джерело

Новости Украины