«Маємо закриту соціологію». Данілов заявив, що у Росії починаються «хитання»


"Маємо закриту соціологію". Данілов заявив, що у Росії починаються "хитання"

Олексій Данілов (Фото: РНБО)

Секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що громадяни Росії починають сумніватися у правильності війни з Україною. Про це свідчить закрита соціологія, сказав він в ефірі телеканалу 24.

Читайте нас в Telegram: тільки важливі та перевірені новини

«Ми маємо закриту соціологію, яку нещодавно провели в Російській Федерації. Суспільство РФ уже починає хитатися. І такої одноголосної підтримки їхнього диктатора Путіна уже немає. Вони починають думати про відповідальність, яка буде. І головне – у нас є окреме дослідження щодо жіночої частини: вони починають дуже лякатися за своїх дітей, за своїх онуків, за своїх чоловіків. Тому що щодня їх усе більше й більше туди вирушає в чорних пакетах», – сказав Данілов.

Після 24 лютого росіян в Україні «косили пачками», розповів Данілов, і, за даними цього дослідження, у Росії майже немає сімей, у яких би не було родичів чи знайомих, загиблих чи поранених на війні.

Читайте також: За день в Україні знищили чотири засоби ППО росіян, зокрема ЗРК С-300 та Нєбо-М

«І вони починають замислюватись, чи потрібно їм далі відправляти своїх дітей сюди», – сказав Данілов.

Він прогнозує, що це поступово буде впливати на внутрішню єдність в Росії та може призвести до її розпаду.

«Росіяни називали Крим «червоною лінією» й говорили, що з такою образою, як знищення кримського мосту не зможуть змиритися. Однак їм доведеться проковтнути не тільки це, а й багато речей, які їх очікують найближчі 5-7 років», – заявив Данілов.

  • Міністр оборони Олексій Резніков також прогнозує, що війна Росії проти України «покладе край імперії», а РФ розпадеться на низку суб’єктів.
  • Міністр закордонних справ Латвії Едгарс Рінкевичс нещодавно порівняв Росію з СРСР, заявивши, що «ця імперія зла розвалиться».

Джерело

Новости Украины