Маляр: Не варто чекати дня початку контрнаступу, він уже відбувається


Маляр: Не варто чекати дня початку контрнаступу, він уже відбувається

Ганна Маляр (Фото: Ukrinform)

Заступниця міністра оборони Ганна Маляр наголосила, що не варто чекати якогось конкретного дня, коли ЗСУ оголосять про початок контрнаступу. За її словами, контрнаступальні дії уже йдуть. Про це Маляр сказала в ефірі телемарафону.

Читайте нас в Telegram: тільки важливі та перевірені новини

«Не буде такого дня, коли Збройні Сили скажуть: завтра розпочинаємо контрнаступ… Плани ЗСУ — це секретна інформація… І не треба зводити контрнаступ лише до якихось активних наступальних дій…» – сказала заступниця міністра. 

За її словами, говорити про контрнаступ «вузько» — некоректно, тому що це «величезний комплекс різних дій та заходів, які зараз здійснюють Збройні Сили». «Це насамперед підготовка людей до комплексу дій: і оборонних, і наступальних. Але все разом, якщо говорити про нашу стратегічну мету, це можна називати заходами контрнаступальних дій», – сказала Маляр.

Вона уточнила, що йдеться, зокрема, про підготовку техніки, резервів тощо.

Крім того, Маляр погодилася, що й актуальна ситуація на полі бою, наприклад, у Бахмуті, є «елементом контрнаступу».

«Насправді усе це вже відбувається. І контрнаступальні дії відбуваються зараз на сході», – сказала Маляр.

  • 13 квітня президент Володимир Зеленський провів Військовий кабінет, особливий формат роботи з керівниками сектору оборони, командувачами, розвідкою. Обговорили управління передовою і забезпечення активних воєнних дій України.
  • Секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов заявив, що остаточне рішення про контрнаступ ЗСУ буде ухвалено військовим командуванням з урахуванням усіх обставин, які будуть на той час.

Джерело

Новости Украины