Мальтійський орден допоможе МВС готувати фахівців із психологічної реабілітації


Мальтійський орден допоможе МВС готувати фахівців із психологічної реабілітації

Фото: МВС

Мальтійський орден готовий взяти участь у навчанні фахівців із психологічної реабілітації у межах проєкту Міністерства внутрішніх справ. Про це стало відомо після зустрічі глави МВС Ігоря Клименка та посла Мальтійського ордену в Україні Антоніо Газзанті Пульєзе ді Котроне, повідомляє пресслужба МВС.

Читайте нас у Telegram: тільки важливі та перевірені новини

Сторони обговорили питання реабілітації та психологічної підтримки працівників органів системи МВС України, а також допомоги Мальтійського ордену в гуманітарному контексті.

Йдеться про розгортання мобільних госпіталів та відновлення медичних закладів.

«Ми хочемо побудувати нову систему, яка забезпечує лікування, реабілітацію, супровід кожного нашого працівника. Незабаром ми відкриваємо реабілітаційний центр поблизу Києва», – сказав Клименко.

Котроне заявив, що Мальтійський орден готовий долучитися до цього проєкту у контексті навчання фахівців із психологічної реабілітації.

ДОВІДКА. Мальтійський орден – католицький чернечий орден хрестоносців-госпітальєрів. Заснований у 1099 році в Єрусалимському королівстві. Визнаний папою римським у 1113 році. Великий магістр є главою держави, його світський ранг – князь, духовний – прирівнюється до кардинала. Орден часто розглядається як карликова держава-анклав, найменша держава світу. Розташований на території Риму, але незалежний від Італії та Ватикану.

  • У серпні 2022 року президент Володимир Зеленський заявив, що Україну обороняють понад 1 млн осіб і в майбутньому ветеранська спільнота стане однією з найбільших у країні.

Читайте також: В Україні з квітня почне працювати перша клініка з протезування

Джерело

Новости Украины