Мінфін оцінив нестачу грошей на відновлення країни

Мінфін оцінив нестачу грошей на відновлення країни

Фото: ДСНС Україні потрібні мільярди доларів на відновлення

Вчасне залучення коштів має вирішальне значення для створення належних умов проживання людей та сприяння економічному зростанню України.

Незабезпечені першочергові потреби України на відновлення цьогоріч становлять близько 6,5 млрд доларів. Про це сказав міністр фінансів Сергій Марченко зборів групи країн-членів МВФ та Світового банку в Чорногорії, повідомляє Мінфін у п’ятницю, 26 травня.

За його словами, уряд України передбачив у державному бюджеті на 2023 рік частину коштів на першочергове відновлення у розмірі 3,3 млрд доларів. Крім того, наші міжнародні партнери вже надали гарантії на близько 4,3 млрд доларів.

«Водночас, незабезпечені першочергові потреби у відновленні цьогоріч становлять близько 6,5 млрд доларів. Отже, вчасне залучення цих коштів має вирішальне значення для створення належних умов проживання людей, повернення мігрантів та сприяння економічному зростанню України», – заявив міністр.

Раніше у Кабміні заявили, що Україна має п’ять пріоритетів екстреного відновлення на $17 млрд 2023 року. Це  енергетика, житло, розмінування, критична соціальна інфраструктура та допомога приватному бізнесу.

А станом на березень Світовий банк оцінив відновлення економіки України у $411 млрд. Мова йде про збитки, завданих під час війни переважно у 2022 році.

Джерело

Новости Украины