Мінкульт порекомендував не продовжувати оренду Києво-Печерської лаври для УПЦ МП

Мінкульт порекомендував не продовжувати оренду Києво-Печерської лаври для УПЦ МП

Фото: mitropolia.kiev.ua

У Міністерстві культури рекомендують не продовжувати оренду Свято-Успенської Києво-Печерської лаври та Трапезної церкви для Української православної церкви Московського патріархату. Про це повідомив у своєму Телеграм-каналі голова відомства Олександр Ткаченко.

— Спливає угода про оренду Успенського та Трапезного храмів у Верхній Лаврі. Відповідно, до нас звернувся директор заповідника щодо інформування з цього питання. Ми, на виконання указу президента щодо перевірки стану справ із використанням майна Лаври, рекомендуватимемо таку угоду не продовжувати, — заявив Ткаченко.

За його словами, щодо користування майна Лаври було створено міжвідомчу урядову комісію — до завершення перевірки дані приміщення не будуть використовуватися.

— Враховуючи те, що на Верхній Лаврі закінчується термін оренди, доти, доки перевірка не буде завершена, таке використання виключається. Щодо іншого майна – є угоди, які продовжуються і поки будуть продовжені до завершення такої перевірки, – наголосив міністр.

Напередодні намісник Свято-Успенської Києво-Печерської лаври митрополит Павло Лебідь звернувся до президента Володимира Зеленського з проханням не забирати в УПЦ МП два храми на території Лаври. За його словами, термін оренди закінчується 31 грудня — цього дня може бути проведено останнє богослужіння, про що вже попередила адміністрація заповідника «Києво-Печерська лавра».

Джерело

Новости Украины