Міноборони про поширення секретної інформації щодо ЗСУ: Реагуватимемо за законом


Міноборони про поширення секретної інформації щодо ЗСУ: Реагуватимемо за законом

Ганна Маляр (Фото: Ганна Маляр/Facebook)

Заступник міністра оборони Ганна Маляр заявила, що у разі витоку закритої інформації про дії Збройних Сил України держава реагуватиме за законом. Про це вона написала у Facebook.

Читайте нас у Telegram: тільки важливі та перевірені новини

За її словами, лише обмежене коло осіб має доступ до державної таємниці найвищого рівня таємності.

«Бачу, що деякі користувачі соцмереж пишуть про деталі планування військових операцій та ухвалення рішень так, ніби мають доступ і ніби мають законний дозвіл це поширювати», – написала Маляр.

Вона зазначила, що як відбуваються операції насправді, «лідерам думок» та Telegram-каналу ніхто не повідомляв, «і це тішить».

Водночас Маляр наголосила, що якщо відбудеться несанкціонований витік інформації, то буде реагування за законом.

«Зараз дуже динамічний час і якась частина таємної інформації законним шляхом оперативно набуває статусу доступної. Тобто підхід у держави дуже гнучкий і орієнтований на запити суспільства. Водночас потрібно чітко розуміти, що навіть якщо є законні підстави поширити таємну інформацію, то довіряти можна лише офіційним джерелам та офіційним особам, які реально мають доступ до неї, а не їм хтось переказав», — резюмувала заступник міністра.

  • Раніше вона заявляла, що повідомлення в соцмережах до офіційних заяв Генштабу «частково зривають військові операції».
  • Публікація інформації про нібито звільнення населених пунктів чи нову зброю на фронті шкодить ЗСУ, зазначала заступник міністра.
  • Раніше СБУ вела слідство проти високопосадовця – він озвучив у інтерв’ю інформацію, яка розкриває стратегічні плани ЗСУ.

Читайте також: Контрнаступ. Міноборони попросило не вдаватись до домислів і не перекручувати офіційні дані

Джерело

Новости Украины