Митрополит УПЦ МП з Чернівецької області отримав підозру: побачив «сатанізм» у ПЦУ


Митрополит УПЦ МП з Чернівецької області отримав підозру: побачив "сатанізм" у ПЦУ

Фото — СБУ

У Чернівецькій області митрополит Української православної церкви Московського патріархату отримав підозру за статтею про розпалювання міжрелігійної ворожнечі. Зокрема, він називав Православну церкву України «церквою антихриста» і «сатанинською», повідомляє Служба безпеки України.

Читайте нас в Telegram: тільки важливі та перевірені новини

 
У спецслужбі повідомили, що разом із Нацполіцією викрили настоятеля Свято-Вознесенського чоловічого монастиря Чернівецько-Буковинської єпархії УПЦ МП на розпалюванні міжрелігійної ворожнечі.

За даними СБУ, під час літургій він «зневажливо висловлювався» щодо ПЦУ, називаючи її «церквою антихриста» і «сатанинською».

«Тим самим він ображав релігійні почуття вірян і провокував загострення внутрішньої обстановки в регіоні. Ініційована СБУ лінгвістична експертиза підтвердила факти злочинної діяльності клірика», – йдеться в повідомленні.

Фігуранту повідомлено про підозру за ч.1 ст. 161 Кримінального кодексу, вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу. Максимальне покарання за цією статтею — позбавлення волі на строк до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади на строк до трьох років або без такого.

  • 12 травня повідомлялось, що митрополит УПЦ Московського патріархату, ексглава Кіровоградської єпархії Іосаф та його секретар отримали вироки суду за розпалювання міжрелігійної ворожнечі. 

Читайте також: Більшість українців вважають діяльність УПЦ МП причетною до російської агресії – опитування

Джерело

Новости Украины