Морякам дозволили залишати Україну під час воєнного стану

Морякам дозволили залишати Україну під час воєнного стану

Фото: dpsu.gov.ua/

Кабінет міністрів розширив категорію військовозобов’язаних чоловіків, яким дозволять залишати територію України. Тепер випускатимуть із країни і моряків. Про це повідомив у своєму Телеграм-каналі прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

— Моряки матимуть змогу перетинати кордон виключно за погодженням територіального центру комплектування. Уряд ухвалив відповідне рішення на сьогоднішньому засіданні, — повідомив Шмигаль.

За його словами, випускатимуть з України моряків, які є членами екіпажів морських та річкових суден і продовжують працювати на судах. Також перетнути кордон зможуть студенти та курсанти, які мають пройти практичну підготовку на судні.

З початку вторгнення РФ в Україну в нашій країні запроваджено режим воєнного стану. Він передбачає заборону на виїзд із України чоловіків призовного віку (18-60 років). Виняток уряд зробив лише для певних категорій громадян, серед яких – багатодітні батьки, громадяни з інвалідністю. Також виїхати з країни можуть водії, спортсмени та залізничники, але за певних умов.

Джерело

Новости Украины