МОЗ готується скасувати карантин

МОЗ готується скасувати карантин

Фото: RFE/RL Карантин через COVID-19 скоро відмінять

Миттєво скасувати карантинні обмеження в Україні не можна через ряд чинників, пояснив Віктор Ляшко.

Міністерство охорони здоров’я розглядає можливість скасування карантинних обмежень в Україні, запроваджених у зв’язку з пандемією коронавірусної інфекції COVID-19. Про це сказав міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко, повідомляє РБК-Україна у понеділок, 8 травня.

За його словами, вже почався перегляд постанову Кабміну, згідно з якою в країні діє карантин. І незабаром розпочнеться підготовка до скасування дії документу. Це потягне за собою як протиепідемічні обмеження, так і інші дії, пов’язані з суб’єктами господарювання під час карантину. Але миттєво скасувати карантин не можна.

«Ми розглядаємо скасування всього цього. Однак до цього треба підготуватися. Зараз ми оцінимо стан готовності скасування всіх карантинних обмежень. Тому ми зараз проводимо внутрішній аудит і потенційно готуємося до того, щоб вийти з офіційною позицією і сказати, що карантин буде скасовано з такого числа», – заявив міністр.

Як відомо, 25 квітня Кабмін ухвалив рішення про продовження терміну дії карантину в Україні, введених у зв’язку з пандемією коронавірусу до 30 червня.

А вже 5 травня ВООЗ оголосила оголосила про припинення пандемії COVID-19. Коронавірус більше не вважається глобальною надзвичайною ситуацією у сфері охорони здоров’я.

Після цього у МОЗ підвели підсумки пандемії коронавірусу в Україні.

Джерело

Новости Украины