На Харківщині росіяни почали примусову мобілізацію чоловіків — Генштаб


На Харківщині росіяни почали примусову мобілізацію чоловіків — Генштаб

Російський окупант (Фото: EPA)

У тимчасово окупованих районах Харківської області росіяни розпочали примусову мобілізацію чоловіків. Про це повідомили у вечірньому зведенні Генерального штабу Збройних Сил України.

Читайте нас у Telegram: тільки важливі та перевірені новини

Військові заявляють, що в окупованій частині Чугуївського району противник розпочав активну примусову мобілізацію місцевих жителів — чоловіків призовного віку затримують та відправляють до Вовчанська, де розташований «вербувальний центр».

Також на тимчасово окупованих територіях Харківської, Донецької, Запорізької та Херсонської областей під час підготовки до псевдореферендуму росіяни закликають місцевих мешканців, які покинули захоплені райони, повернутися до своїх будинків до 1 жовтня — інакше окупанти погрожують «націоналізувати» майно.

  • Голова Луганської ОВА Сергій Гайдай заявляв, що через примусову мобілізацію шахти у тимчасово окупованій Луганській області опинилися на межі закриття.
  • У примусово мобілізованих на тимчасово окупованих територіях Донбасу вилучають особисті документи, щоб зупинити дезертирство.
  • Військовополонений з тимчасово окупованого Луганська, «мобілізований» у квітні цього року, розповів СБУ, що бойовики влаштовують витік газу в луганських багатоповерхівках, щоб вигнати на вулицю чоловіків, які переховуються від «мобілізації».

Також читайте: «Їжа за інформацію». Окупанти вигадали новий спосіб примусової мобілізації – Гайдай

Джерело

Новости Украины