На Харківщині розпочали евакуацію мешканців Лозової та Барвінкове

На Харківщині розпочали евакуацію мешканців Лозової та Барвінкове

Фото: t.me/minre_ua

У Харківській області, яка неодноразово перебувала під вогнем російських військ, не проводитимуть обов’язкової евакуації. Мирних жителів вивозять у безпечні місця лише з двох міст – Лозової та Барвінкове. Про це повідомив голова обласної державної адміністрації Олег Синєгубов в ефірі всеукраїнського телемарафону.

— У нас всього два населені пункти, звідки евакуація йде. Це Лозова та місто Барвінкове. Інших населених пунктів цього не додавали. Оскільки ми пов’язуємо евакуацію саме з ризиком ведення активних бойових дій на цих територіях. Є ризик взяття цих територій, населених пунктів у фактичне оточення ворогом або настання ворога на ці населені пункти, — заявив СІнегубов.

За його словами, щодо Харкова та інших населених пунктів області, рішення про евакуацію мирних громадян прийматимуться в міру необхідності.

— Щодо міста Харкова, стосовно інших населених пунктів області крім названих мною зараз під таким ризиком не знаходиться, проте ми оперативно відчуваємо цю ситуацію і реагуватимемо відповідно до тих викликів, які виникатимуть, — уточнює посадовець.

Як зазначив голова Харківської ОДА, на сьогодні з непідконтрольних територій області вдалося виїхати 784 мирним громадянам, серед яких – 261 дитина.

 

Джерело

Новости Украины