На Житомирщині відкрили новий освітній простір. ФОТО

Голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко взяв участь у відкритті нового освітнього простору у Гришковецькій гімназії Бердичівського району. У навчальному закладі створили сучасні умови для цікавого та якісного освітнього процесу.

Реконструкція Гришковецької гімназії тривала три роки. Ремонтні роботи в закладі освіти розпочали ще у 2016 році. Вартість всього проєкту склала понад 32 млн грн.

Новий освітній простір – це безпечне та доступне освітнє середовище із застосуванням  інформаційно-комунікаційних засобів. Для створення НОП використовуються також новітні технології енергоефективності, дизайну, архітектури будівель, споруд та територій закладів освіти. Новий освітній простір розробляється за чотирма напрямками: енергоефективність, безбар’єрність та умови для інклюзивного навчання, сучасне обладнання, мотивуючий простір.

«Приємно брати участь у такій події. Яскрава, сучасна, модернізована гімназія подобається дітям і вони з радістю йдуть щодня сюди на навчання. Важливо, що ми змогли акумулювати зусилля та завершити реконструкцію цього об’єкту, створити новий освітній простір», – наголосив голова ОДА Віталій Бунечко.

В оновленій гімназії Віталій Бунечко із народним депутатом від Житомирської області  оглянули навчальні кабінети з інтерактивними дошками, спортивну залу, харчовий блок закладу.

Довідково: Гришковецька гімназія з філією у с.Гальчин Бердичівського району є опорним навчальним закладом. Капітальний ремонт будівлі гімназії розпочався у 2016 році. У 2018 році у гімназії розпочато створення нового освітнього простору.

У рамках цього проєкту виконали:

  • капітальний ремонт класних кімнат і коридорів;
  • заміна старої системи опалення на нову;
  • переобладання туалетів із врахуванням доступу учнів з обмеженими фізичними можливостями;
  • капітальний ремонт приміщень їдальні, харчоблоку, актової зали, спортивного залу (душових, роздягалень);
  • заміна кухонного та технологічного обладнання харчоблоку;
  • заміна вентиляційних мереж у харчоблоку, актовій залі, спортивній залі;
  • заміну електромереж;
  • прокладання структурованої кабельної системи (СКС) для забезпечення навчального закладу високошвидкісним інтернетом;
  • прокладання пожежної сигналізації та системи оповіщення.

Житомир Гришковецька гімназія освітній простір Бердичівський район

Источник

Новости Украины