На кордоні з Румунією відкриють два нових пункти пропуску

Кабінет Міністрів України прийняв розпорядження «Про відкриття пунктів пропуску через державний кордон «Дяківці» та «Красноїльськ».

На кордоні з Румунією відкриють два нових пункти пропуску

«Ураховуючи навантаження транспортних потоків та чисельним переміщенням людей через пункти пропуску у зв’язку із військовою агресією РФ проти України, відкриття нових пунктів пропуску на кордоні з Румунією у Чернівецькій області є нагальною потребою», —  повідомила пресслужба Міністерства фінансів.

Після забезпечення Держмитслужбою та Держприкордонслужбою роботи відповідних підрозділів новостворені пункти пропуску будуть діяти наступним чином:

  • ПП «Дяківці» — для пішохідного та автомобільного сполучення (включаючи автобуси), крім вантажного, з постійним режимом функціонування і цілодобовим часом роботи;
  • ПП «Красноїльськ» — для пішохідного та автомобільного сполучення (до 3,5 тонни), крім вантажного, з постійним режимом функціонування і часом роботи з 8 до 20 години.

Зазначається, що відкриття нових пунктів пропуску та пунктів контролю на українсько-румунському державному кордоні дозволить зменшити навантаження на існуючі пункти пропуску Чернівецької та Закарпатської областей в умовах воєнного стану.

Источник

Новости Украины