На південному фронті ЗСУ просунулися до кількох десятків кілометрів

На південному фронті ЗСУ просунулися до кількох десятків кілометрів

Українським захисникам вдалося просунутися лінією фронту на півдні України — наші бійці пройшли різними ділянками від двох до кількох десятків кілометрів. Про це в ефірі всеукраїнського телемарафону повідомила начальник прес-служби Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк.

— Є просування наших військ лінією південного фронту різними ділянками від 2 до кількох десятків кілометрів. Незабаром ми обов’язково повідомимо ті населені пункти, які радо зустрічають наших бійців, — сказала Гуменюк.

За її словами, не маючи успіхів на фронті, російські солдати намагаються мстити мешканцям тих районів, які для них недосяжні. Йдеться про Миколаєв, який перебуває під вогнем ворога. Тим часом наші бійці продовжують завдавати значних втрат російській армії.

— За минулу добу нами було знищено понад 70 окупантів, також 9 танків, 2 гаубиці великокаліберної артилерії, якими, до речі, вони постійно били по Нікопольському району, — наголосила вона.

За останніми даними Генштабу ЗСУ, з початку вторгнення Росії в Україну в боях загинуло 52 250 росіян. Також противник зазнав втрат у техніці та озброєнні — ліквідовано тисячі одиниць броньовиків, танків, артилерійських систем та іншої зброї.

 

Джерело

Новости Украины