НАБУ офіційно підтвердило непричетність «АТБ» до ситуації з гуманітаркою в Запоріжжі

НАБУ официально подтвердило непричастность "АТБ" к ситуации с гуманитаркой в ​​Запорожье

Після декількох фейкових повідомлень про нібито причетність мережі «АТБ» до продажу гуманітарної допомоги в Запоріжжі, що з'явилися в десятках інтернет-ЗМІ наприкінці серпня, компанія «АТБ-Маркет» звернулася за роз'ясненнями до НАБУ.

Нагадаймо, що тоді неперевірену та недостовірну інформацію розповсюджували з посиланням на нібито працівника антикорупційного бюро Євгена Шевченка. У більшості випадків інтернет-ресурси навіть не намагалися отримати коментар від «АТБ», хоча така можливість завжди є. Тож у повідомленнях містилася лише одна неперевірена, недостовірна та заснована на неправдивих судженнях точка зору. І це ще не все.

Як говориться в офіційній відповіді Національного антикорупційного бюро України, «станом на момент отримання запиту зазначена у ньому особа не є працівником Національного бюро, а отже, НАБУ не несе відповідальності за зміст її заяв…» Простіше кажучи, фейкові повідомлення розповсюджувала не менш фейкова особа.

Окрім того, лідер вітчизняного ритейлу не згадується у жодних кримінальних провадженнях. Більш того, в НАБУ запевнили, що навіть процесуального статусу «фігурант кримінального впровадження» у чинному законодавстві України не існує.

Хто саме та з якою метою намагався кинути тінь на бездоганну репутацію патріотичного бізнесу, лишається лише здогадуватись. Але розхитувати країну під час війни, намагатися вивести з рівноваги системний і соціально орієнтований український бізнес – це питання, які потребують сьогодні пильної уваги з боку тих самих правоохоронних органів на кшталт НАБУ.

Джерело.
 

Новости Украины