Наступ на Херсонщині: в ОК «Південь» пояснили, чому не коментують дії та здобутки ЗСУ

Наступление на Херсонщине: в ОК "Південь" объяснили, почему не комментируют действия и достижения ВСУ

Учора українським захисникам вдалося прорвати оборону окупантів на кілької ділянках.

В ОК "Південь", яке відповідальне за проведення операції на півдні, відмовляються коментувати будь-які успіхи ЗСУ. Про це в ефірі ТСН розповіла речниця оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк.

"На відміну від компанії CNN (видання вчора заявило про взяття під контроль ЗСУ 4-х населених пунктів на Херсонщині — ред.), я дуже переймаюся долею тих людей, які проживають у цих населених пунктах і тих підрозділів, які ведуть за них бої, тому ми поки що нічого не підтверджуємо. Ми працюємо, як тільки буде можливість, ми обов'язково повідомимо", — сказала Гуменюк.

Вона порадила українцям, які мешкають в населених пунктах, які опинилися на лінії вогню, по можливості евакуюватися.

"Безперечно, найкращий спосіб — це евакуація. Це стосується тих людей, у яких є така можливість, оскільки активні бойові дії — це процеси, які можуть зачіпати і житлові будинки і населення. Для тих, хто немає змоги евакуюватися, треба знайти більш-менш надійне укриття, підготувати запаси їжі і води хоча б на 3-4 дні, предмети першої необхідності і медикаменти. Це все для того, щоб вивільнення територій пройшло максимально нешкідливо для мирного населення", — сказала Наталія Гуменюк.  

https://tsn.ua/ukrayina/nastup-na-hersonschini-v-ok-pivden-poyasnili-chomu-ne-komentuyut-diyi-ta-zdobutki-zsu-2146117.html

 

 

Новости Украины