НАЗК – українським воїнам: Залишки від Кремля декларувати не потрібно


НАЗК – українським воїнам: Залишки від Кремля декларувати не потрібно

Ілюстрація — Facebook НАЗК

Українцям не потрібно декларувати «сувеніри» із Кремля після перемоги у війні. Про це повідомило Національне агентство з питань запобігання корупції.

Читайте нас у Telegram: тільки важливі та перевірені новини

У НАЗК вирішили роз’яснити, чи підлягають декларуванню залишки від Кремля.

«Після перемоги українці захочуть доставити сувенір із Москви у вигляді залишків Кремля. Росіяни багато розповідали, нібито цей «палац» з червоної цегли є історичною будівлею, якій немає ціни. НАЗК підтверджує: жодної цінності для світу цей непотріб не має», – йдеться в повідомленні.

НАЗК звернулося до українських декларантів, які зараз захищають Україну у складі ЗСУ, територіальної оборони та добровольчих формувань, наголосивши, що такий «сувенір» не підлягає відображенню в розділі 5 «Цінне рухоме майно (крім транспортних засобів)» декларації, оскільки не просто не перевищує 100 прожиткових мінімумів, але й взагалі не має жодної цінності.

«Також на нього не поширюються антикорупційні обмеження щодо отримання подарунків», – додали в НАЗК.

У НАЗК також нагадали, як декларувати російський танк або БТР і чи варто декларувати винагороду у разі затримання російського терориста Ігоря Гіркіна (Стрєлкова).

  • Українська армія може зайти на територію Росії, якщо це буде потрібне для захисту України, заявив секретар РНБО Данілов.
  • Глава МЗС Дмитро Кулеба закликав світ не боятися розвалу Росії.
  • У кабінеті начальника ГУР Буданова є карта із розчленованою Росією: дивіться фото.

Читайте також: Буданов спрогнозував, що удари по території РФ будуть дедалі глибшими – відео

Джерело

Новости Украины