НБУ відновлює операції з державними цінними паперами

НБУ відновлює операції з державними цінними паперами

Фото: bank.gov.ua

Депозитарій Національного банку України відновлює операції з державними цінними паперами. Про це 7 серпня повідомили у НБУ. 

— Поновлення обігу державних цінних паперів як основного інструмента інвестування учасниками ринків капіталу надасть додатковий ресурс для відбудови економіки. Відновлення операцій з цими цінними паперами також дасть змогу фінансовим установам визначити їх ринкову вартість, — йдеться на сайті регулятора.

Водночас, Нацбанк відтермінував застосування тарифів на депозитарні послуги до 22 грудня. Депозитарій Національного банку закликав своїх клієнтів мінімізувати та за можливості скасувати тарифи на депозитарні послуги для своїх клієнтів на період відсутності тарифів депозитарію НБУ.

4 серпня Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку повідомила про відновлення роботи ринків капіталу та товарних ринків з 8 серпня. НКЦПФР знімає майже всі обмеження, які були введені 24 лютого. Протягом п’яти місяців ринки працювали в ручному режимі.

Голова НКЦПФР Руслан Магомедов зазначив, що завдяки індивідуальному підходу вони змогли “побороти панічні настрої, зберегти активи та не допустити дефолти по низці цінних паперів». Згодом «заморожування» ринків дозволило знайти активи, пов’язані з Росією та Білоруссю, та обмежити можливості таких компаній вести бізнес в Україні.

За період дії воєнного стану НКЦПФР допустила на ринки 20 випусків державних облігацій.

Джерело

Новости Украины