НБУ визнав «Банк Форвард» неплатоспроможним: вкладникам обіцяють виплати повністю

КИЇВ. 8 лютого. УНН. Національний банк України відніс АТ «Банк Форвард» до категорії неплатоспроможних. Про це інформує УНН з посиланням на повідомлення НБУ.

Цитата

«Правління Національного банку України ухвалило рішення віднести АТ «Банк Форвард» до категорії неплатоспроможних. Частка фінустанови становила 0,1% від активів платоспроможних банків, отже віднесення АТ «Банк Форвард» до категорії неплатоспроможних жодним чином не вплине на стабільність банківського сектору України», — ідеться в повідомленні.

Деталі

Повідомляється, що відповідне рішення ухвалене у зв’язку з неприведенням банком своєї діяльності у відповідність до вимог законодавства, у тому числі нормативно-правових актів Нацбанку після віднесення його до категорії проблемних. А також, ураховуючи подальше суттєве й незворотне погіршення фінансового стану цього банку за відсутності дієвих заходів для його поліпшення та неможливість і недостатність запланованої АТ «Банк Форвард» капіталізації.

Повідомляється, що кожен вкладник АТ «Банк Форвард” отримає від ФГВФО відшкодування в повному розмірі вкладу, включаючи відсотки, нараховані станом на кінець дня, що передує дню початку процедури виведення банку з ринку, крім випадків, передбачених частиною четвертою статті 26 Закону України «Про систему гарантування вкладів фізичних осіб».

Загалом можлива сума виплат гарантованої суми вкладникам на 21 січня 2023 року становить 1 535,6 млн грн.

Доповнення

Національний банк України визнав АТ «Мегабанк» неплатоспроможним у зв’язку з неприведенням банком своєї діяльності у відповідність із вимогами законодавства.

Джерело: УНН

Новости Украины