Не потрібен розсіл і маринад. Як зберегти помідори на зиму без консервації

Не нужен рассол и маринад. Как сохранить помидоры на зиму без консервации

Кожна господиня має свій, перевірений часом рецепт консервації томатів на зиму: хтось закриває помідори по-фінськи, інші – пікантні з кетчупом чилі, а хтось вважає за краще готувати томатний соус, який потім можна використовувати і для приготування борщу, і для піци. theLime підібрав для вас ще один спосіб, як зберегти помідори до зими без розсолу та маринаду.

Інгредієнти на банці 3 л: помідори (1,6-2 кг), гірчичний порошок.

Приготування:

Для такої заготовки знадобляться цілі помідори без пошкоджень і ті, що не перезріли. Промиваємо їх під проточною водою і викладаємо на свіжому повітрі, щоб вони добре просохли.

Потім стерилізуємо банки та кришки будь-яким зручним для вас способом: у мікрохвильовій печі, на водяній бані або в духовці. Для такої заготовки найкраще підійдуть великі банки (2-3 л), які зручно стерилізувати у духовці. Ставимо кожну банку шийкою вниз на решітку холодної духовки, вмикаємо температуру 160-180°С і чекаємо приблизно 20-25 хвилин. Кришки кип'ятимо 10-15 хвилин у каструлі.

На дно кожної банки сухою та чистою столовою ложкою щедро насипаємо гірчичний порошок. Помідори кладемо нагору тією стороною, де була плодоніжка. Кожен шар пересипаємо гірчицею.

Коли банка заповниться, насипаємо зверху ще 1 ст. л. гірчичного порошку і закочуємо стерильною та сухою кришкою. Після цього бажано покласти банку на бік і покатати або обережно перевернути на кришку, щоб порошок рівномірніше розподілився по всіх помідорах.

Ставимо банки в темне прохолодне місце – найкраще у льох, де вони зберігатимуться при температурі +3-5°С.

https://apostrophe.ua/ua/article/lime/lifestyle/2022-08-12/ne-nujen-rassol-i-marinad-kak-sohranit-pomidoryi-na-zimu-bez-konservatsii/47524

 

 

Новости Украины