Небензя заявив, що Росія готова до дипломатичного врегулювання «конфлікту в Україні»

Небензя заявив, що Росія готова до дипломатичного врегулювання "конфлікту в Україні"

Російська сторона готова до дипломатичного врегулювання «конфлікту в Україні» для усунення причин, які «змусили розпочати спеціальну військову операцію». Про це заявив постійний представник Росії при Організації Об’єднаних Націй Василь Небензя на засіданні Ради Безпеки ООН, повідомляє «ТАСС».

— Ми реагуємо на ці сигнали найсерйознішим чином і підтверджуємо нашу готовність до переговорів, метою яких було б усунення причин, які змусили нас розпочати спеціальну військову операцію в Україні, — сказав Небензя.

Також постпред РФ заявив, що «ця логіка зустрічає розуміння майже у всіх держав, окрім країн колективного Заходу та київського режиму».

Напередодні президент Володимир Зеленський заявив, що Україна продовжує виключати можливість початку мирних переговорів з Росією незважаючи на заклики деяких міжнародних партнерів. За його словами, інтереси України та Заходу щодо проведення переговорів із Росією можуть розійтися. Вже лунають слабкі заклики до переговорів із Росією, але український лідер їх відхиляє.

Джерело

Новости Украины