Немає жодних аргументів, чому не дають F-16. Льотчикам вже треба навчатися – Кулеба


Немає жодних аргументів, чому не дають F-16. Льотчикам вже треба навчатися – Кулеба

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба (Скриншот із відео)

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що немає жодних адекватних аргументів, чому Україна досі не може отримати згоду Заходу на постачання винищувачів F-16. На засіданні Ради глав МЗС країн Євросоюзу він закликав якнайшвидше розпочати навчання українських льотчиків.

Читайте нас в Telegram: тільки важливі та перевірені новини

Дипломат наголосив, що нині Україна «є захисником Європи», а надання винищувачів «стане найкращою інвестицією десятиліття у безпеку європейського континенту».

«Немає жодних раціональних аргументів, чому Україна не може отримати сучасні бойові літаки західного типу, і я переконаний, що це рішення буде ухвалене», – вказав Кулеба.

Міністр зазначив, що країни ЄС здатні відіграти провідну роль в ухваленні рішення про надання Україні винищувачів і продемонструвати таким чином своє стратегічне лідерство.

Глава дипломатії підкреслив, що необхідно якнайшвидше розпочати навчання українських льотчиків, аби на момент надання Заходом літаків їх одразу можна було застосовувати. 

«Це рятуватиме життя наших солдатів та цивільних і гарантуватиме перевагу України над ворогом в повітрі», – пояснив він.

Кулеба також додав, що надання F-16 та інтеграція ППО та ПРО України й сусідніх країн ЄС завершить формування інфраструктури мирного європейського неба.

  • 13 березня 2023 року речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат заявив, що США досить високо оцінили рівень українських військових пілотів.
  • 6 квітня начальник авіації командування Повітряних сил ЗСУ бригадний генерал Сергій Голубцов розповів, що підготовку українських пілотів на F-16 можна значно скоротити порівняно зі стандартними програмами.

Читайте також: Командувач Повітряних сил назвав основні причини, чому F-16 необхідні Україні

Джерело

Новости Украины