Нуланд: США та країни G7 пояснили Кремлю наслідки ядерних загроз

Нуланд: США та країни G7 пояснили Кремлю наслідки ядерних загроз

Фото: President.gov.ua

Заступник держсекретаря США Вікторія Нуланд під час візиту до Києва заявила, що США та інші країни-члени G7 змогли донести до Москви меседж про абсолютну неприпустимість застосування ядерної зброї, після чого Росія розпочала масштабні атаки щодо української енергетичної інфраструктури. Про це повідомляє Українська правда.

Вона зазначила, що після погроз про застосування ядерної зброї, що звучали влітку та восени, світ вдався до спроб переконати РФ не робити незворотного кроку. Багато країн заявили, що неприйнятно та безвідповідально розкидатися натяками на застосування ядерної зброї.

— Росія вже зробила себе ізгоєм, але ми пояснили, застосування ядерної зброї матиме відповідь та наслідки незрівнянного рівня. Наша відповідь була об’єднаною, і після цього Росія перейшла до принципово іншої зброї, розпочавши атаки на енергетичну інфраструктуру, — сказала вона.

Вікторія Нуланд наголосила, що тактика, обрана Росією замість ядерної ескалації, також є абсолютно неприйнятною. Країна-агресор перенесла війну з поля бою на громадянських людей, їхні будинки, що саме собою є абсолютно неприйнятною ескалацією, наголосила вона.

— Після всіх цих розмов про ядерну зброю, які були дуже небезпечними, загрозливими та неприйнятними, і коли ми пояснили, якою буде ціна для Росії – тоді Путін вирішив робити щось інше. І із цим «іншим» вам доводиться зараз жити, — констатувала вона.

Вікторія Нулаунд наголосила, що незважаючи на це, Захід повинен «залишатися пильним» щодо всіх загроз з боку РФ. Вона закликала союзників не втрачати пильності. Також Нуланд зазначила, що США підтримують зусилля МАГАТЕ щодо створення зони безпеки навколо Запорізької АЕС.

Нуланд прибула до Києва у п’ятницю. За два дні візиту вона провела значну кількість зустрічей із представниками уряду, парламентаріями, громадськими активістами і навіть відбувся прийом у посольстві, який відбувався за умови нерозголошення його факту до завершення візиту. Наприкінці другого дня поїздки вона також провела зустрічі на Банковій.

Джерело

Новости Украины