Окупанти перекрили доставлення пенсій у Скадовському районі, нав’язують паспорти РФ – Генштаб


Окупанти перекрили доставлення пенсій у Скадовському районі, нав'язують паспорти РФ – Генштаб

Фото — Facebook Генеральний штаб ЗСУ

На тимчасово окупованих територіях на півдні України росіяни продовжують посилювати тиск на місцеве населення. Про це повідомляє Генштаб ЗСУ у вечірньому зведенні.

Читайте нас у Telegram: тільки важливі та перевірені новини

Генштаб зазначає, що окупанти обмежують права та свободи цивільних на тимчасово зайнятій ними території Херсонської області. Зокрема, у тимчасово окупованому Скадовському районі припинено доставлення пенсій додому, а у поштових відділеннях загарбники змушують пенсіонерів отримувати паспорти РФ.

Росіяни продовжують зазнавати втрат на Донецькому та Луганському напрямках. За даними Генштабу, лікарні Донецька переповнені пораненими окупантами, планові операції для цивільних пацієнтів відкладено, а нових поранених не приймають. Лише у Новопсковській громаді Луганської області до медустанов за останні дні доставлено до 300 поранених росіян.

На Авдіївському та Бахмутському напрямках Росія продовжує вести наступ із застосуванням авіації. На інших напрямках противник здебільшого обороняється, у тому числі на Запорізькому та Херсонському напрямах, веде артилерійські обстріли населених пунктів поряд із лінією фронту, зокрема Нікополя та Херсона.

Зберігається загроза ворожих ракетних ударів по об’єктах енергетичної системи та критичної інфраструктури на всій території України.

  • Настання зими та похолодання на сході України створюють сприятливіші умови для прискорення військових операцій та контрнаступу ЗСУ, вважають аналітики вашингтонського Інституту вивчення війни (ISW).

Читайте також: Вирішальна зима: що чекає на ВСУ і чи отримає Путін бажану паузу у війні. Спойлер – навряд чи

Джерело

Новости Украины