Окупанти стріляли з РСЗВ поряд із Запорізькою АЕС – відео The Insider


Окупанти стріляли з РСЗВ поряд із Запорізькою АЕС – відео The Insider

Скріншот із відео The Insider

Російське видання The Insider стверджує, що у його розпорядженні опинився відеозапис із російськими РСЗВ, які ведуть вогонь безпосередньо з території Запорізької атомної електростанції.

Читайте нас у Telegram: тільки важливі та перевірені новини

Відео, за даними видання, знято в ніч із 2 на 3 вересня. На ньому видно, що вогонь ведеться з майданчика поблизу енергоблоку.

На думку експертів групи Conflict Intelligence Team (CIT), яких The Insider попросив оцінити певність відео, «місце пуску РСЗВ знаходиться на захід від Запорізької ТЕС», і «на захід від ТЕС знаходиться територія самої АЕС, але чи справді реактивні снаряди запускають саме з території станції точно встановити неможливо».


Окупанти стріляли з РСЗВ поряд із Запорізькою АЕС – відео The Insider

ДОВІДКА. 4 березня 2022 року окупанти захопили Енергодар та ЗАЕС поряд з містом. Це найбільша за розмірами АЕС у Європі та третя – у світі. 5 серпня Росія влаштувала артилерійські обстріли території біля майданчика ЗАЕС. Внаслідок трьох зафіксованих влучень пошкоджено високовольтну лінію видачі електричної потужності ЗАЕС – Запорізька ТЕС. Вдень 25 серпня Росія відключила ЗАЕС від останньої високовольтної лінії. Зеленський заявив, що ЗАЕС була за крок від катастрофи.

  • 30 серпня місія МАГАТЕ прибула до Києва, а 1 вересня дісталася Запорізької АЕС . Делегацію із 14 експертів очолив керівник МАГАТЕ Рафаель Гроссі.
  • Вранці 1 вересня армія РФ обстріляла Енергодар та маршрут місії. За даними української розвідки, обстріл – частина плану РФ до прибуття місії МАГАТЕ, щоб створити потрібну для Кремля картинку.
  • Увечері 1 вересня глава МАГАТЕ виїхав із Запорізької АЕС, але на станції залишаються кілька учасників
    • Співробітниця ЗАЕС розповіла CNN про роботу енергетиків за умов російської окупації.
    • Читайте також: Під дулами танків. МАГАТЕ їде на Запорізьку АЕС: чи зупинить це ядерний шантаж Путіна

    Джерело

    Новости Украины