Окупанти вкотре намагалися встановити контроль над Пісками і Невельським, ЗСУ відбили всі ворожі атаки – Генштаб

Оккупанты снова пытались установить контроль над Песками и Невельским, ВСУ отразили все вражеские атаки – Генштаб

Впродовж 182-ї доби протистояння України воєнному вторгненню Росії, ворог здійснив невдалу спробу наступу у напрямку Нової Дмитрівки на Харківщині. Також окупанти намагалися встановити контроль над населеними пунктами Піски та Невельське, однак успіху не мали, традиційно зазнали втрат та відійшли.

Про це йдеться у зведенні Генерального штабу ЗСУ у Facebook. У головному військовому органі країни констатували, що авіаційні та ракетні удари по військових та цивільних об’єктах на території України тривають, а День Незалежності видався особливо багатим на повітряні тривоги.

Загальна ситуація за основними напрямками

На Волинському, Поліському та Сіверському – суттєвих змін не відбулося. На останньому противник обстріляв із ствольної артилерії райони населених пунктів Товстодубове, Шевченкове та Запсілля Сумської області.

На Харківському напрямку росіяни обстріляли із ствольної та реактивної артилерії райони Харкова, Світличного, Слатиного, Руських Тишків та ще двадцяти населених пунктів. Задіяли авіацію для ударів біля Верхнього Салтова, Пришиба, Рубіжного і Одноробівки.

На Слов’янському напрямку путінські терористи вели вогонь зі ствольної та реактивної артилерії у напрямку районів Словʼянська, Долини, Бражківки, Богородичного, Краснопілля, Костянтинівки та Дібрівного. Здійснили невдалу спробу наступу у напрямку Нової Дмитрівки.

На Краматорському напрямку зафіксовано артилерійські обстріли поблизу Сіверська, Григорівки, Спірного, Івано-Дарʼївки та Верхньокам’янського.

На Бахмутському напрямку ворог обстріляв із ствольної та реактивної артилерії райони населених пунктів Костянтинівка, Бахмут, Соледар, Весела Долина, Бахмутське, Майорськ, Шуми, Зайцеве, Васюківка, Кодема, Білогорівка та Яковлівка. Ударами авіації росіяни намагалися зруйнувати важливі обʼєкти в районах міст Соледар та Бахмут.

Окупанти намагалися покращити тактичне положення у напрямках населених пунктів Соледар, Бахмутське та Кодема. Отримали відсіч та ретирувалися.

На Авдіївському напрямку зі ствольної артилерії та реактивних систем залпового вогню російські війська обстріляли райони Авдіївки, Олександрополя, Опитного, Водяного, Новобахмутівки, Красногорівки і Невельського. Авіаційних ударів противника зазнали райони населених пунктів Марʼїнка, Олександропіль та Водяне.

Наступальними та штурмовими діями, вже вкотре окупанти намагалися встановити контроль над населеними пунктами Піски та Невельське. Успіху не мали, традиційно зазнали втрат та відійшли.

На Новопавлівському напрямку росіяни вдарили з авіації неподалік Володимирівки, Павлівки та Новомайорського. Сили оборони України відбили наступ ворога у напрямках населених пунктів Побєда, Новомихайлівка, Павлівка та Велика Новосілка.

На Запорізькому напрямку ворог обстрілював із ствольної та реактивної артилерії райони Новополя, Малих Щербаків, Оріхова та ще п’ятнадцяти  населених пунктів. Ударів авіації противника зазнали території біля Новосілки, Полтавки, Новополя і Дорожнянки.

Корабельне угруповання противника в акваторіях Чорного та Азовського морів продовжує блокувати цивільне судноплавство в північно-західній частині Чорного моря та обстрылювати військові об’єкти й елементи інфраструктури в глибині території України.

На Південнобузькому напрямку ворог обстрілював із наявних засобів вогневого ураження території по лінії зіткнення. Задіяв авіацію для ударів по районах населених пунктів Трудолюбівка, Андріївка, Потьомкине, Олександрівка, Лозове, Велике Артакове та Біла Криниця.

Також росіяни здійснили невдалу спробу наступу у напрямку Миколаївки. Українські воїни завдали ворогу втрат та відкинули назад.

https://war.obozrevatel.com/ukr/okupanti-vkotre-namagalisya-vstanoviti-kontrol-nad-piskami-i-nevelskim-zsu-vidbili-vsi-vorozhi-ataki-genshtab.htm

 

 

Новости Украины