Окупанти вкрали у музеях Херсонщини майже 15 000 експонатів і, традиційно, сантехніку – ЦНС


Окупанти вкрали у музеях Херсонщини майже 15 000 експонатів і, традиційно, сантехніку – ЦНС

Фото: facebook.com/art.museum.ks

До тимчасово окупованого Сімферополя прибули чотири вантажівки з награбованим росіянами майном — з культурних установ Херсонщини вивезено майже 15 000 експонатів. Про це повідомляє Центр національного спротиву.

Читайте нас в Telegram: тільки важливі та перевірені новини

Зокрема, за даними ЦНС, росіяни вивезли майно з Херсонського художнього музею імені Олексія Шовкуненка. Музей також має філію у Новій Каховці. У постійній експозиції музею був іконопис XVII-початку XX століття, українське мистецтво II половини XIX-початку XX століття. Також були представлені роботи сучасних митців.

«Загалом із фонду музею, а також інших культурних установ Херсонщини, вивезено майже 15 тисяч експонатів», – йдеться у повідомленні.

«Та не лише культурні цінності були вивезені окупантами. Росіяни, вже за традицією, викрали сантехніку, зокрема й унітази, та побутову техніку», – додали у ЦНС.

  • З 31 жовтня до 3 листопада російські окупанти вивезли з Херсонського художнього музею п’ять фур з культурними цінностями, запакованими абияк «в якесь ганчір’я», повідомила пресслужба музею.

Читайте також: Зеленський: історичний день. Повертаємо південь, повертаємо Херсон. Так буде скрізь

Джерело

Новости Украины