Окупанти звинувачують мешканців Бердянського району у спробі теракту на молодіжному форумі рашистів — Новости Бердянска

У Бердянську окупанти щосили намагаються придушити партизанський рух

Рашисти влаштували так званий молодіжний форум у віджатому таборі Райський куточок на Бердянській косі. У своїх ЗМІ місце проведення заходу вони приховували (Фото: РИА-новості)

За останні тижні у тимчасово окупованому Бердянську стрімко зросла кількість обшуків, рейдів по квартирах, перевірок на вулицях і арештів мешканців.

На початку минулого тижня рашисти оголосили про затримання двох бердянців, яких звинуватили у підготовці диверсії на електричній підстанції.

А вже за кілька днів, 10 листопада, російські пропагандисти поширили відео з двома
чоловіками, вкритими синцями та гематомами. Мешканців селища Зеленівка Олега Завгороднього та Федора Трифонова окупанти оголосили терористами, які планували підірвати саморобні бомби на «молодіжному форумі».

Захід путінських посіпак проходив на захопленому ДОЦ «Райський куточок» на Бердянській косі. Варто зазначити, територія закладу з трьох боків оточена морем, потрапити до «Райського куточка» можна лише однією дорогою. На відео пропагандистів дуже добре видно, що «Молодіжний форум» посилено охоронявся, рашисти прискіпливо обшукували всіх учасників.

Тобто, за версією окупантів, двоє чоловіків намагалися непоміченими потрапити повз охорону з двома чималими каністрами, заповненити вибухівкою та металевими елементами, сховати саморобні бомби і підірвати їх дистанційно?

Питання ще довго лишатиметься риторичним. Очевидним є інше. Діяльність бердянського підпілля дошкуляє «фсбшникам». Незважаючи на повну окупацію міста, постійні залякування місцевого населення, тотальний терор, 8 місяців Рух Опору в Бердянську не просто існує, а знищує колаборантів і загарбників, влаштовує зухвалі замахи, чинить активний інформаційний спротив, раз по раз доводячи, що Бердянськ — це Україна, а для окупантів та зрадників — останній курорт.

Источник

Новости Украины