ООН ініціює місію з розслідування теракту в Оленівці. Її очолить бразильський генерал


ООН ініціює місію з розслідування теракту в Оленівці. Її очолить бразильський генерал

Оленівка

Генсек ООН Антоніу Гутерріш після переговорів у Львові заявив, що Організація ініціює місію щодо розслідування теракту в окупованій Оленівці, внаслідок якого загинули близько 40 українських військовополонених. Про це повідомляє Громадське радіо, у розпорядженні якого є текст заяви Гутерріша.

Читайте нас у Telegram: тільки важливі та перевірені новини

«Те, що сталося в колонії Оленівки, неприйнятно. Усі військовополонені захищені міжнародним гуманітарним правом. Міжнародний комітет Червоного Хреста повинен мати до них доступ. На прохання урядів України та РФ я вирішив розпочати місію з пошуку фактів. Україна та РФ знають про терміни та команду «, – сказав Гутерріш.

За його словами, місію очолить генерал Карлос дос Сантос Крус із Бразилії, який був командувачем миротворчих операцій ООН і має 40-річний досвід у сфері безпеки.

«Ми продовжимо працювати над отриманням необхідних гарантій, щоби забезпечити доступ до місця подій та інших необхідних локацій. Просто кажучи, наша мета – зібрати факти. Для цього команда має отримати та проаналізувати необхідну інформацію. Насамперед це означає безпечний, надійний та безперешкодний доступ до людей, місць та доказів без втручання будь-якої сторони», – сказав генсек ООН.

  • 29 липня російські окупанти обстріляли колонію з українськими військовополоненими в Оленівці на тимчасово окупованій території Донеччини. У Генштабі заявили, що окупанти навмисно обстріляли колонію, щоби звинуватити Україну у «військових злочинах», а також приховати факти катувань та розстрілів українських бійців, які відбувалися за наказом російського командування та терористів ЛДНР.
  • За даними Офісу генпрокурора, росіяни вбили в Оленівці близько 40 полонених, 130 людей було поранено.

Джерело

Новости Украины